Valve gaat achter goksites aan die Steam gebruiken | Gamer.nl

Valve gaat achter goksites aan die Steam gebruiken | Gamer.nl

Valve heeft de intentie kenbaar gemaakt om gokwebsites die Steam gebruiken te sluiten. Vorige week kwam Valve zelf onder vuur te liggen toen eigenaren van een dergelijke gokwebsite voor de rechter werden gesleept.

"We gaan beginnen met het sturen van meldingen naar deze goksites om te melden dat ze hun activiteiten rondom Steam moeten stoppen en zullen er daarna indien nodig werk van maken", legt Erik Johnson van Valve uit.

Tijdens de recente rechtszaak tegen de twee eigenaren van een gokwebsite voor Counter-Strike: Global Offensive, werd er beweerd dat Valve medeplichtig was in het creëren, onderhouden en faciliteren van gokwebsites. Volgens de beschuldigingen zou het bedrijf deze sites hebben geholpen door ze gegevens van Steam-accounts te verstrekken.

"In 2011 hebben we een nieuwe functie toegevoegd die het mogelijk maakt voor spelers om in-game spullen te ruilen met elkaar, zodat het makkelijker zou worden om spullen te krijgen die de speler echt wil hebben", legt Johnson uit. "Vanaf dat moment misbruikten sommige gokwebsites deze functie, en zijn er verkeerde veronderstellingen ontstaan over onze betrokkenheid."

De procesvoering is nog in afwachting, maar Valve heeft ondertu en al laten weten welke positie het bedrijf in deze zaak inneemt. "We willen graag ophelderen dat we met geen van deze sites zakelijke relaties hebben", vertelde Johnson. "We hebben nooit inkomsten gegenereerd via de gokwebsites. En Steam heeft geen systeem die mensen in-game spullen in echt geld laat omruilen."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou