Nieuws
Valve

Valve gaat achter goksites aan die Steam gebruiken

Eigenaar Steam gaat voor eerherstel

Geschreven door Delano Zoon op

Valve heeft de intentie kenbaar gemaakt om gokwebsites die Steam gebruiken te sluiten. Vorige week kwam Valve zelf onder vuur te liggen toen eigenaren van een dergelijke gokwebsite voor de rechter werden gesleept.

"We gaan beginnen met het sturen van meldingen naar deze goksites om te melden dat ze hun activiteiten rondom Steam moeten stoppen en zullen er daarna indien nodig werk van maken", legt Erik Johnson van Valve uit.

Tijdens de recente rechtszaak tegen de twee eigenaren van een gokwebsite voor Counter-Strike: Global Offensive, werd er beweerd dat Valve medeplichtig was in het creëren, onderhouden en faciliteren van gokwebsites. Volgens de beschuldigingen zou het bedrijf deze sites hebben geholpen door ze gegevens van Steam-accounts te verstrekken.

"In 2011 hebben we een nieuwe functie toegevoegd die het mogelijk maakt voor spelers om in-game spullen te ruilen met elkaar, zodat het makkelijker zou worden om spullen te krijgen die de speler echt wil hebben", legt Johnson uit. "Vanaf dat moment misbruikten sommige gokwebsites deze functie, en zijn er verkeerde veronderstellingen ontstaan over onze betrokkenheid."

De procesvoering is nog in afwachting, maar Valve heeft ondertussen al laten weten welke positie het bedrijf in deze zaak inneemt. "We willen graag ophelderen dat we met geen van deze sites zakelijke relaties hebben", vertelde Johnson. "We hebben nooit inkomsten gegenereerd via de gokwebsites. En Steam heeft geen systeem die mensen in-game spullen in echt geld laat omruilen."

Bron: Gamespot

Dit artikel delen:

Lees meer

Makkelijker pokémon vangen in Pokémon Go Pokémon Go krijgt gesponsorde PokeStops
2

Reacties op: Valve gaat achter goksites aan die Steam gebruiken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  oropher

  • 14 juli 2016 17:48
  Dat klinkt alsof het zou kunnen kloppen, of het werkelijk zo is en hoe de rechter oordeelt over de betrokkenheid valt nog te bezien.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  chemicalscum

  • 14 juli 2016 18:29
  @oropher Valve heeft er altijd heel duidelijk voor gewaarschuwd, verwacht dat ze wel goed ingedekt zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.