Valve draait betaalmogelijkheid voor Skyrim-mods terug | Gamer.nl

Valve draait betaalmogelijkheid voor Skyrim-mods terug | Gamer.nl

Valve verwijdert de mogelijkheid om te betalen voor Skyrim-mods in de Steam Workshop. Dat zegt het bedrijf in een verklaring op Steam. "We hebben de plank flink misgeslagen, hoewel we geloven dat [betaalde mods] in de kern een nuttige feature bevatten", aldus Alden Kroll van Valve. Steam-gebruikers die al betaald hebben voor mods, krijgen hun geld terug.

Valve maakte het vorige week mogelijk om zelfgemaakte mods te verkopen op Steam. Voorheen waren mods in de Steam Workshop gratis, hoewel sommige mod-makers donaties accepteerden. De eerste game met betaalde mods was The Elder Scrolls V: Skyrim. Valve kreeg veel kritiek op de besli ing, onder andere om de kleine marge die modders ontvingen: 25 procent. De overige 75% werd verdeeld over Skyrim-uitgever Bethesda en Valve zelf.

Nu legt Valve de gedachtegang achter de besli ing uit en geeft toe dat het mis zat. "Onze doelen waren om mod-ontwikkelaars de kans te geven full-time aan hun mods te werken, en om ontwikkelaars te motiveren hun mod community te ondersteunen. We dachten dat dit zou zorgen voor betere mods, zowel gratis als betaalde. We wilden mods uit zien groeien tot geweldige producten als Dota, Counter-Strike, DayZ en Killing Floor."

Valve geeft aan dat het de verschillen met voorgaande, succesvolle mods en betaalde Skyrim-mods onderschat heeft. "We begrijpen de mod community's van onze eigen games goed, maar ingrijpen in een bestaande mod community [van Skyrim] was mi chien niet de juiste manier om te experimenteren."

Het bedrijf gooit het idee van betaalde mods niet definitief in de prullenbak, en gelooft dat er wel een nuttige functionaliteit aan de basis van betaalde mods ligt. Of en wanneer deze functie een terugkeer maakt, is niet bekend.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou