Valve brengt volgend jaar meerdere Steam-apparaten uit | Gamer.nl

Valve brengt volgend jaar meerdere Steam-apparaten uit | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Concrete details, zoals specificaties of ontwerpen van de hardware, ontbreken nog. Valve is wel van plan om nog dit jaar driehonderd prototypes van zijn eigen hardware te versturen naar gebruikers. Het gaat daarbij om een apparaat dat qua specificaties ontworpen is voor hoge prestaties bij gamen. De overige Steam-apparaten worden juist op de markt gezet om aan andere behoeftes te voldoen, zoals een kleiner formaat of een lagere prijs.

Alle aangekondigde hardware draait op Valve's onlangs onthulde SteamOS, een eigen besturing ysteem van Valve gebaseerd op Linux. Dit werd gepresenteerd als een open systeem waarbij gebruikers en softwareontwikkelaars zelf bepaalde onderdelen kunnen toevoegen of weghalen.

Om aanspraak te maken op een prototype van Valve's hardware moeten Steam-gebruikers bepaalde stappen doorlopen en aan enkele eisen voldoen, zoals een Steam-game met een controller gespeeld hebben via Big Picture-modus. Dit is een lichtere versie van Steam die geschikt is gemaakt om op een televisiescherm te gebruiken. Na 25 oktober worden geen nieuwe inschrijvingen meer geaccepteerd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou