"Hé, heb je Half-Life 2 al gespeeld?", vraagt Pietje aan Jantje. "Ja man, ik heb hem net binnen. Het was even moeilijk met al die beveiliging, maar uiteindelijk heb ik hem toch, haha, heb je weer 50 euro teveel betaald sukkel!", antwoordt Jantje. Helaas Jantje, je bent ongelooflijk in de maling genomen door Valve en nu keihard de pineut als je ooit nog Half-Life 2 wil spelen.

Wat is namelijk het geval: Valve heeft, zo gaat het verhaal, het 'onkraakbare' Half-Life 2 zelf illegaal ter download beschikbaar gesteld, om vervolgens alle mensen die de game gedownload hebben, te bannen van het Steam netwerk. Hoe Valve hierachter is gekomen? Bij de online registratie richting Steam hebben maar liefst 20.000 mensen dezelfde CD-Key ingevuld. En tja, dan is met een systeem als Steam 1 + 1 natuurlijk al snel 2.

Ook heeft Valve bekend gemaakt dat het werkt aan ene securROM patch, waarmee spelers die door de CIA-beveiliging van Half-Life 2 de game niet eens aan de praat krijgen, het spel ook kunnen gaan spelen. Meer informatie vind je in deze thread op het Steampowered forum.

Met dank aan Kaine voor het melden van dit nieuws.