Valkyria of the Blue Revolution bevat permadeath | Gamer.nl

Valkyria of the Blue Revolution bevat permadeath | Gamer.nl

Valkyria of the Blue Revolution, de nieuwe Valkyria Chronicles-game, bevat permadeath. Dit laten director Takeshi Ozawa en producent Youichi Shimosato weten in een interview.

“Als een personage niet echt doodgaat wanneer een speler verliest, dan wordt er geen gevoel van angst overgebracht op de speler. Dus hebben we besloten om permadeath in het spel te verwerken”, zegt Ozawa.

Volgens Shimosato heeft elk personage een verhaal en scenes in het spel en zorgt de invoering van permadeath ervoor dat spelers beter hun best doen om hun personages in leven houden. Wanneer een personage overlijdt, verdwijnen de scenes en evenementen die aan dit personage gekoppeld zijn. De algemene verhaallijn gaat wel gewoon verder.

Ozawa geeft aan dat het wel mogelijk is om het opnieuw te proberen, zoals in Valkyria Chronicles. In Valkyria Chronicles konden personages worden gered als ze binnen drie rondes werden bereikt door de speler. Daarnaast geeft Ozawa aan dat er een Easy-modus toegevoegd is aan het spel.

Valkyria of the Blue Revolution komt eind 2016 uit voor de PlayStation 4. Een remaster van Valkyria Chronicles komt op 10 februari uit en bevat een demo voor Blue Revolution. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou