Vacature bij Santa Monica Studios hint naar vervolg op God of War | Gamer.nl

Vacature bij Santa Monica Studios hint naar vervolg op God of War | Gamer.nl

Op de website van Santa Monica Studios is een href="http://sms.playstation.com/careers/278/concept-artist-character-contract/">vacature geplaatst</a> voor een Senior Character Concept Artist. De beschrijving hint dat er wordt gezocht naar creatief talent voor een mogelijke nieuwe God of War-game.

Specifiek staat er in de beschrijving van de vacature: "Het maken van hoge kwaliteit personages, goden, beesten en objecten."

Als inleiding van de beschrijving wordt er gezegd dat Santa Monica Studio zoekt naar een ervaren Senior Character Concept Artist om te helpen met het ontwerpen van genre definiërende visuals enkel en alleen voor de PlayStation.

"Kom ons helpen om veelzijdige rollen te ontwerpen voor personages en beesten, diep verwikkeld in narratief, mythologie, gemengdmet een sterk oog voor historisch detail en invloeden," aldus de vacature.

Andere taken van de vacature worden als volgt omschreven:

  • Moet in staat zijn personages te ontwerpen die zowel visueel sterke kanten hebben als de gameplay en het narratief ondersteunt.
  • Heeft kennis van ontwerpproce en door de creatie van thumbnails, schetsen, schilderen, model sheets, en productieschilderijen.


Eventueel bestaat er de mogelijkheid dat er hier wordt verwezen naar een volledig nieuw project of een uitbreiding voor God of War in plaats van een vervolg. Gezien het succes van de nieuwste game met Kratos die dit jaar verscheen, is het niet gek om te denken dat een vervolg al in de maak is.

Hier komt bij dat Cory Barlog, de creative director van de game,in mei zei dat hij vijf ideeën had voor een vervolg van God of War. Hij wilde tevens minder lang doen over het ontwikkelproces, in plaats van een ontwikkeltijd van vijf jaar. "We waren aan het feesten op een vrijdag, de dag nadat we God of War hadden uitgebracht, en je hoorde overal ideeën over hoe men de game nog beter kon maken."

God of War atreus
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou