Uwe Boll, de Duitse regisseur verantwoordelijk voor het debakel dat House of the Dead heet, werkt momenteel aan een hele waslijst films gebaseerd op computergames. Zo zal eind dit jaar een Alone in the Dark film verschijnen en kunnen we volgend jaar onder andere een Bloodrayne film verwachten. Ook heeft hij films gebaseerd op Far Cry, Hunter: The Reckoning en Dungeon Siege in de planning. Maar Uwe wil meer!

Zo schijnt Uwe Boll reeds verbonden te zijn met de Soul Calibur film, waarvan het bestaan een tijdje terug bekend werd gemaakt. De producer van deze film, Noel Vega, is namelijk een goede vriend van Dr. Boll en zou hem graag als regisseur van deze film zien. Tevens zou hij dolgraag films maken gebaseerd op de Hitman reeks, Konami's Silent Hill en Midway's onlangs uitgebrachte gevangenisthriller The Suffering.Het filmen van de Alone in the Dark film is inmiddels voltooid en de post-productie zal in september zijn einde naderen. In oktober kunnen we een nieuwe trailer verwachten van deze horrorfilm met Christian Slater in de hoofdrol. Atari heeft momenteel tevens een vijfde deel in de reeks in de planning.

Het schieten van de Bloodrayne film zal in Romenië gebeuren en in augustus van start gaan. De cast is nog niet bekend gemaakt, omdat Uwe het liefst zo lang mogelijk wacht met het tekenen van de acteurs, omdat ze dichter bij de start van de film schijnbaar minder geld vragen voor een rolletje.

Verder maakt Uwe in dit interview bekend dat hij franchises als Red Alert en Monkey Island niet zo ziet zitten als film, maar dat hij Max Payne en Starcraft niet zal weigeren. Al heeft hij toch liever Hitman.