Och wat kun je toch lachen om de 41-jarige Duitse geweldenaar Uwe Boll. De ene keer lach je hem uit omdat z'n film te slecht voor woorden is, de andere keer komt de glimlach op het gezicht omdat hij weer iets raars zegt of een vreemde streek uithaalt. Het vervolg in de Uwe Boll-soap dat zich onlangs afgespeeld heeft valt in de laatste categorie.

Wat is namelijk het geval. Boll zit er enorm mee dat zijn kindje BloodRayne in het Verenigd Koninkrijk maar in 930 zalen gedraaid heeft, waar hem door distributeur Romar minstens 2000 zalen beloofd was. Dat BloodRayne één van de grootste mislukkelingen in de filmgeschiedenis is (plekje nummer 40 op IMDB.com's 'slechste films aller tijden' is veroverd met een gemiddelde van 2,4 schamele puntjes) en eigenlijk niet eens één zaal verdiende, schuiven we maar even in het belang van het verhaal opzij.

Wel, Boll is dus boos op Romar en klaagt de firma daarom aan. Romar beantwoordt de aanklacht met eenzelfde procedure, alleen dan tegen Boll. De reden waarvoor Romar Uwe aanklaagt, is dat Romar van mening is dat Boll de naam van Romar van de DVD afgehaald heeft en nog wat kwajongensstreken heeft uitgehaald. Onder de streken noemen we het niet betalen van royalties van de DVD (heeft iemand die gekocht?), het weigeren om critici de film van te voren te laten zien (heeft 'ie toch nog enige intelligentie) en het slecht omgaan met de cast wat betreft persconferenties.

Een leuke vraag die aan Romar gesteld is, gaat in op de beweegreden van Romar om met Uwe Boll in zee te gaan. De verklaring is heel simpel: ze hadden medelijden met Boll en wilden hem uit de negatieve publiciteit trekken. Een filmprojectje later weet de firma echter waarom Boll zo bol staat van de negativiteit: het is een eikel, aldus oprichter James Schramm.

Showniews gaat na de reclame verder met meer onthullingen over Der Uwe!