Alsof de gedachte aan de eerste Alone in the Dark-film nog niet angstaanjagend genoeg was, is gamefilmregisseur Uwe Boll van plan om een tweede deel op te gaan nemen. Op dit moment heeft hij echter nog drie andere filmprojecten lopen; Far Cry, In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale en Postal.

Boll zal Alone in the Dark 2 niet zelf regisseren, aangezien de planning van deze film niet uitkomt met die van Far Cry, waarvan de opnamen op 15 juni in Vancouver zullen beginnen. Het schieten van de griezelsequel zal deze zomer in New York plaats gaan vinden. Het project heeft een budget van $7.5 miljoen dollar. Wie de hoofdrol over zal nemen van Christian Slater is ook nog niet bekend.

Overigens wordt er door Eden Studios op dit moment ook hard gewerkt aan een nieuwe game in de Alone in the Dark-reeks. Afgaand op wat we hiervan tot nu toe hebben gezien, hebben we meer vertrouwen in de game dat in de film. Alone in the Dark: Near Death Investigation heeft nog geen releasedatum, maar zal in ieder geval verschijnen op de PlayStation 2, PlayStation Portable, PlayStation 3 en Xbox 360.

Een screenshot uit de game, niet uit de film