Dragonbal Z mods zijn een tijde zeer populair geweest en met de officiƫle release van Bid for Power in januari krijgen we nog een mooi toetje op het geheel voorgeschoven. Een toetje inderaad, de serie is namelijk niet erg populair meer onder de mod-makers.

Vandaag is dan ook definitief een einde gekomen aan de Unreal Tournament versie van de manga serie, het team van DragonballUT vond het developen oninteressant worden en is ook gelijk gestopt.

The main reason is that almost nobody in our team was really fond of DragonballZ anymore. Another reason to stop is that the UT engine couldn't do what we wanted. With funimation in the back of our heads we knew that if this mod was going to be a succes, they would cut it off non the less.Naast de reden dat de crew hun interesse verloor kon ook de Unreal Tournament engine niet aan hun eisen voldoen. Zo was het aantal polygonen wat nodig was om de speciale Dragonbal Z attacks uit te kunnen voeren te hoog, waardoor het spel om de zoveel seconden crashte. Met dank aan Jig voor het melden van dit nieuws.