USPTO geeft reden achter weigeren Let’s Play-handelsmerk Sony | Gamer.nl

USPTO geeft reden achter weigeren Let’s Play-handelsmerk Sony | Gamer.nl

Het United States Patents and Trademarks Office heeft verduidelijkt waarom zij de aanvraag van Sony om het handelsmerk ‘Let’s Play’ vast te leggen, hebben geweigerd. Sony diende een aantal weken geleden een verzoek in om het handelsmerk vast te leggen. 

De term ‘Let’s Play’ wordt sinds 2007 gebruikt om gameplayvideo’s gecombineerd met commentaar aan te duiden en werd voor het eerst gebruikt op de Something Awful-fora. Hoewel de term al langere tijd wordt gebruikt, is dit niet de reden waarom de USPTO de aanvraag van Sony in eerste instantie heeft geweigerd.

Volgens de USPTO gebruikt een bedrijf in het Amerikaanse Georgia de naam LP Let’z Play of America. Dit bedrijf brengt gamers en game evenementen samen. Omdat dit bedrijf zich ook bezighoudt met games, is de USPTO bang voor verwarring tu en de term en het bedrijf.

De USPTO geeft daarnaast aan dat de term ‘Let’s Play’ op grote schaal wordt gebruikt voor het omschrijven van gameplayvideo’s met commentaar. Hierdoor vinden zij het eerder een omschrijving dan een naam.

Sony heeft zes maanden om de besli ing aan te vechten. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou