Neem Action Quake, gooi daar een Counter-Strike sausje overheen en je hebt een klein idee wat Urban Terror precies is, namelijk een populaire tactical shooter mod op de Q3 engine.

Nadat het een tijdje stil is geweest rond deze MOD komt team Silicon Ice met het nieuws dat versie 2.4 van Urban Terror aanstaande vrijdag released zal worden. Deze versie zou het vooral voor cheaters een stuk moeilijker maken om de exploits te gebruiken.

Naast deze anti-cheat fixes is er ook een nieuw wapen (de AK 103) en een volledig nieuw level (Rommel) te vinden in versie 2.4The Beta 2.4 release party is scheduled to begin at 1pm PST/4pm EST/2100 GMT in IRC on #urbanterror over on the Enter the Game Network and on Urban Radio. Watch the web site for time changes. We look forward to checking in with a few of the development team members; give you some important information about the new beta and the all important FTP links for the necessary install and upgrade files. Voor meer screenshots en de laatste info surf je naar UrbanTerror.net