IGN zorgt ervoor dat we weer een nieuwe reden hebben om over Dune Emperor te praten dankzij de nieuwe preview die ze schreven over het spel gebaseerd op een van de eerste builds van de engine.

Yup...Chris Longpre van Westwood was zo vriendelijk om de mensen van IGN een peek te geven in één van de strategietoppers van dit jaar en ze de alvast hun eerst impressies op (digitaal)papier te laten zetten.

Naast wat leuke gegevens over units krijgen we ook weer wat meer screens te zien van deze nieuwe potentiele hit.

The infantry also can produce snipers and mortar infantry. APCs with stealth technology mean that the Atreides player can move his infantry around the map virtually undetected. At least in theory. The stealth technology only becomes active once your units have remained still for a short time. At this point they can move very short distances without the stealth being deactivated.

Als het Westwood is gelukt om de gameplay van RedAlert2 over te zetten in een 3Djasje zonder er achteruit te gaan op features dan zou het inderdaad wel eens veelbelovend kunnen worden.

Nadeel is echter dat ik met de introductie van een nieuwe engine in een reeks games vaak oude features zie verdwijnen. En ik hoop echt dat Westwood ons dit gaat besparen.