Nieuws
sims 4

Update zorgt voor aanpasbare voornaamwoorden in Engelstalige The Sims 4

Nederlandse update volgt later

Geschreven door Marvin Toepoel op
EA en Maxis Studios hebben een patch uitgebracht die het mogelijk maakt om de voornaamwoorden van sims aan te passen in The Sims 4.

Dat bevestigt EA in een persbericht. Met de update "wordt nog een stap genomen om het spel een inclusievere plek te maken", aldus EA. De update is nu direct verkrijgbaar. Speler krijgen bij het maken van een nieuwe sim een schermpje met voornaamwoorden te zien, en kunnen die zelf aanpassen.

Er is in het Engels een vijftal woorden om in te vullen, namelijk de voornaamwoorden in de verschillende functies van een zin (onderwerp, lijdend voorwerp, twee bezittelijke voornaamwoorden en het wederkerend voornaamwoord). Vooralsnog is de update alleen beschikbaar in de Engelstalige versie van The Sims 4, andere talen volgen later.

"Inclusiviteit is altijd al een kernwaarde van The Sims geweest, meer dan 22 jaar lang, en het team gelooft dat diversiteit innovatie en het gemeenschapsgevoel vooruithelpt. Het was belangrijk voor het The Sims-ontwikkelingsteam om de voornaamwoorden-feature goed te krijgen. Ze werkten nauw samen met het It Gets Better-project en Glaad om het gebruik en de impact van voornaamwoorden beter te leren begrijpen, en in te zien waar binaire representatie aanwezig is in het spel", aldus EA.

Wanneer de Nederlandse update beschikbaar moet zijn is onbekend.

Bron: EA

Dit artikel delen:

Lees meer

PlayStation 5-versie van Hogwarts Legacy uitgelicht The Lord of the Rings: Gollum komt 1 september uit
1

Reacties op: Update zorgt voor aanpasbare voornaamwoorden in Engelstalige The Sims 4

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Ardyn

  • 24 mei 2022 22:10
  Dan hoop ik er eigenlijk op dat je het zelf kunt invullen. Dus niet de keuze krijgt uit een aantal te kiezen mogelijkheden.
  Als ze het implementeren, laat memekanalen ook gelijk gebruik maken van alien-achtige voornaamwoorden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.