De afgelopen weken hebben we veel geschreven over de nieuwe console van Microsoft en alle kanten belicht. We vroegen ontwikkelaars naar hun plannen, we hebben de indies van de One onder de loep genomen en zagen dat er nog niet veel te kiezen valt, en we bekeken de haken en ogen die je tegen kunt komen als je de console straks uit het buitenland haalt. Iedereen die wel het geduld kan opbrengen om te wachten tot de One in Nederland lanceert, krijgt alsnog een spectaculair apparaat, verzekerde Microsoft Nederland ons in een interview.

Het is een console die veel meer kan dan alleen gamen en al die overige functies hebben wij op een rijtje gezet in een apart artikel. Om waardig afscheid te kunnen nemen van ons oude kastje, hebben we een lijst van de top 10 beste exclusives opgesteld die we deze generatie op de Xbox 360 hebben gespeeld. En vorige week doken we dieper in de Amerikaanse markt, de enige plek waar Microsoft voorligt op de grote concurrent, Sony.

Nog 10 dagen

Wat kunnen jullie de komende tien dagen dan nog verwachten in het dossier omtrent de lancering? Sowieso kijken we nog naar twee aspecten die Microsoft steeds flink in de schijnwerpers zet: de nieuwe Kinect en de cloud-services. Volgens het bedrijf gaan die twee functies het gamen zoals wij dat kennen veranderen, maar wat verwachten we er nu echt van? Ook hebben we de afgelopen weken jullie reacties op de site goed in de gaten gehouden. Binnenkort zetten we eens op een rij wat jullie nou eigenlijk vinden van de Xbox One. En natuurlijk zijn wij van plan zo snel mogelijk met het apparaat aan de slag te gaan. Jammer dat wij niet zo gelukkig waren als een paar Amerikanen die nu al met de Xbox One aan de slag kunnen door een foutje bij Target.

Heb je nog een mening over de nieuwste console van Microsoft? Ga je hem over tien dagen importeren, wacht je netjes tot hij in Nederland lanceert of interesseert het je allemaal totaal niet? Laat het ons weten in de reacties, en houd het Xbox One-lanceringsdossier in de gaten.