Eind dit jaar voor Amerikanen en Koreanen en waarschijnlijk begin volgend jaar voor ons Europeanen, kunnen Warcraft fans en MMORPG spelers hun lol niet op. Na een lange ontwikkel periode en een beta test die nog steeds niet aan zijn einde is gekomen in Amerika en nog steeds niet is begonnen in Europa, zal World of Warcraft dan eindelijk in de winkelschappen vallen.

De game zal, zoals wel gebruikelijk is bij Blizzard games, in een tweetal varianten op de markt worden gebracht. Een normale versie zoals we die natuurlijk wel verwachten, maar ook een Collectors Edition. Wat er zoal in deze Collectors Box zit, is gisteren bekend geworden.

The full game on both CD-ROM and DVD-ROM

1-month subscription to World of Warcraft

The Art of World of Warcraft, 200+ page hardcover art book

World of Warcraft Behind-the-Scenes DVD

Exclusive in-game pet

Official soundtrack

Cloth map charting the continents of Kalimdor, Azeroth, Khaz Modan, and Lordaeron

Signed Collector's Edition game manual

10-Day Free Guest Pass – invite one of your friends to join the epic quest Zoals je kunt zien, aardig wat waar voor je geld. Een exclusieve ingame pet, houdt echter wel in dat deze er alleen voor de sier bij loopt en je niet zal helpen bij het verslaan van monsters. Maar je kan in de sociale gemeenschap natuurlijk niet zonder roze konijntje of een gele boomschorsklever met grote ogen.

Of deze Collectors Box ook in Europa op de markt zal worden gebracht is aannemelijk, gezien Blizzard Entertainment in heeft gezien dat Europa helemaal zo'n gekke markt nog niet is. Ook is het aantal inschrijvingen voor de Europese beta test als een bom ingeslagen bij de game ontwikkelaar, wat natuurlijk aan een Europese release van de Collectors Edition kan bijdragen. Wat deze editie in Europa moet gaan kosten als hij uitkomt is alleen nog maar de vraag. De Amerikanen zijn eigenaar van de exclusieve uitvoering voor een kleine $79,99.

UPDATE:

Na telefonisch contact te hebben gehad met Vivendi Universal is gebleken dat ook in Europa deze Collectors box te vinden zal zijn in de winkels. De prijs is nog niet bekend, maar dat hij uit zal komen is dus zeker. Hulde aan Vivendi en Blizzard..