Update: Shuhei Yoshida van Sony Worldwide Studios heeft het nieuws inmiddels bevestigd via Twitter. Alle PS4-games zijn dus via Remote Play op de Vita speelbaar, met uitzondering van games die specifieke hardware zoals de Eye-camera vereisen. 

Oorspronkelijk bericht: Alleen PlayStation 4-games die gebruikmaken van de PS4 Eye, zouden niet aan deze regel hoeven te voldoen. Door remote play verplicht te maken, zou Sony ervoor willen zorgen dat de feature standaard gebruikt wordt en dus succesvol kan worden.

Remote Play voor PlayStation 4 is vergelijkbaar met de functie van de Wii U-gamepad, waarbij spelers in de buurt van hun console door kunnen spelen op het scherm van de controller. Bij Remote Play verloopt dit via Sony's meest recente handheld. De 1080p-beelden worden naar de Vita's resolutie geschaald, waarvoor de video-encoder van de PS4 wordt gebruikt. Via WiFi wordt vervolgens verbinding gemaakt met de Vita. Sony heeft vooralsnog enkel aangegeven het ondersteunen van remote play te stimuleren.