De update voegt de mogelijkheid toe voor spelers om hun personage aan te passen. Voorheen moesten zij het doen met een standaard personage. Dit maakt ook de weg vrij om willekeurig gegenereerde computergestuurde personages in het spel tegen te komen.

Verder komen er ook gordijnen beschikbaar, die zombies ervan weerhouden om het huis van spelers binnen te dringen. De gordijnen dienen als alternatief voor het dicht timmeren van deuren en ramen, wat meer geluid maakt en daarom meer zombies aantrekt. 

Project Zomboid is momenteel enkel in demovorm te spelen. De volledige versie, die voor 5 pond is aan te schaffen, is offline gehaald vanwege piraterij. Op het internet circuleerde een illegale versie die automatisch geüpdatet werd en daarmee voor veel serverbelasting zorgde. The Indie Stone hoopt de nieuwe versie, inclusief grote update, binnenkort te kunnen lanceren. Uiteindelijk moet de game ook via Steam beschikbaar komen. 

Overleven

Het spel kent een isometrisch perspectief dat doet denken aan de eerste Sims. De stad waar spelers hun intrek nemen wordt overspoeld met zombies en zij moeten zien te overleven. Dat zij uiteindelijk doodgaan, staat al vast. Door huizen te plunderen voor eten en een veilige thuishaven te creëren kunnen zij deze dag des oordeels echter wel zo lang mogelijk uitstellen.