Update voor pc-versie Battlefield 4 brengt Mantle-ondersteuning | Gamer.nl

Update voor pc-versie Battlefield 4 brengt Mantle-ondersteuning | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Dankzij de update zouden bezitters van bepaalde AMD-videokaarten betere prestaties moeten behalen met hun pc, omdat de proce or efficiënter te werk gaat. Bovendien wordt de werklast beter verdeeld over meerdere proce orkernen.

Op het Battlefield-blog toont technical director Johan Ander on verschillende benchmarks, gemaakt met een op Mantle draaiende versie van de militaire shooter. "Battlefield 4 op de PC is al behoorlijk geoptimaliseerd voor DirectX 11 en DirectX 11.1, maar met Mantle kunnen we nog veel verder gaan", aldus Ander on.

Mantle is een API, programmatuur die ervoor zorgt dat software goed kan draaien op verschillende soorten hardware. Het product van AMD moet gaan concurreren met onder andere Direct3D, het grafische onderdeel van Microsofts DirectX dat sinds de jaren '90 de standaard vormt.

De update voor Battlefield 4 bevat verder optimalisaties die lo taan van Mantle, balansveranderingen voor langeafstandswapens en enkele bugfixes. Onlangs meldde uitgever Electronic Arts nog dat de problemen waarmee Battlefield 4 sinds de lancering kampt geen invloed hebben gehad op de tegenvallende verkoop van het spel. Dit zou komen door een verminderde intere e in de huidige generatie spelcomputers, de Xbox 360 en PlayStation 3. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou