Update voor Nintendo DSi blokkeert flashkaarten | Gamer.nl

Update voor Nintendo DSi blokkeert flashkaarten | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Nintendo heeft geen uitspraken gedaan over de aard van de update. Het bedrijf meldt alleen dat de update, versie 1.4.1U, "verbeteringen achter de schermen maakt om de prestatie van het systeem te verbeteren". Volgens leden op GBATemp blokkeert de update echter meerdere soorten flashkaarten, waaronder de Acekard 2i, Supercard DSTwo, M3i Zero, iPlayer en DSTTi. Een aantal kaarten, waaronder de EZ-Flash Vi, iSmart DS, Hyper R4i, blijven volgens leden van de website na de update wel werken.

Rechtzaak

Nintendo won in juli in Nederland een rechtszaak tegen elf webwinkels om de verkoop van flashkaarten voor de Nintendo DS. Tien van deze winkels moesten de verkoop van de kaarten stoppen. De rechter verklaarde toen dat de flashkaarten "vrijwel uitsluitend worden gebruikt voor het omzeilen van de voorzieningen die Nintendo heeft getroffen om inbreuken op haar auteursrecht tegen te gaan."

Nintendo liet in een reactie op het vonnis weten de besli ing te "verwelkomen" en "stappen te ondernemen om de distributie van van onrechtmatige kopieën van videogames en producten die het mogelijk maken om dergelijke kopieën af te spelen te voorkomen." Voor de flashkaarten geldt in Nederland echter nog geen algeheel verbod.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou