Een NeoGAF-bezoeker vond de broncode op de Engelse Nintendo Direct-pagina. De website en de broncode waarin diverse oudere consoles, zoals de NES, MegaDrive en GameCube worden genoemd, is op 12 januari aangemaakt, maar recentelijk is daar de term 'wiiu_virtualconsole' aan toegevoegd.

Dit hint mogelijk naar een onthulling van de Virtual Console-service voor Wii U. Deze is vooralsnog niet beschikbaar op Nintendo's nieuwe console. Ook zou dit kunnen betekenen dat GameCube-games naar de Virtual Console-service komen. Vanmiddag om 3 uur houdt Nintendo drie Nintendo Direct-uitzendingen tegelijk: één voor Europa, één voor Japan en één voor de Verenigde Staten. Naast de Virtual Console-aankondiging wordt ook aangenomen dat Nintendo één of meer nieuwe titels voor de Wii U onthult.

Oorspronkelijk bericht:
Nintendo zendt woensdag een nieuwe Nintendo Direct uit, waarbij "toekomstige Wii U-software en -diensten" worden getoond. Dit liet de uitgever weten via een persbericht.

De Europese Nintendo Direct wordt woensdag om 3 uur 's middags uitgezonden en is te bekijken via Nintendo's website. Ook de Japanse Nintendo Direct wordt om 3 uur uitgezonden, op Nintendo's Japanse website. De uitzendingen richten zich op aankomende games en services van Nintendo voor Wii U.