Update: In de zogeheten bug tracker van ontwikkelaar Valve zou nog een vermelding van Half-Life 3 zijn opgedoken. De bijbehorende website is inmiddels niet meer toegankelijk, maar op NeoGAF valt te lezen dat het Half-Life 3-team nu zou bestaan uit 46 medewerkers, en dat er daarnaast ook nog een Half-Life 3 Core-team zou zijn opgezet. Eerder kwam via deze weg al het vermeende bestaan van Left4Dead 3 aan het licht. 

Oorspronkelijk bericht: In de beschrijving valt te lezen dat het gaat om computergamesoftware. Handelsmerken worden niet alleen ingediend voor nieuwe producten, maar ook om bestaande handelsmerken te beschermen. Internetspeurder Superannuation wijst er echter op dat dit in het geval van Half-Life 3 onwaarschijnlijk is, gezien het feit Valve de rechten van de merknaam Half-Life al bezit. Hij wijst er echter ook op dat er nooit een handelsmerk voor Half-Life 2 in Europa is aangevraagd.

Al jarenlang gaan geruchten dat de game mogelijk in ontwikkeling is bij Valve, maar tot op heden is er geen officiële aankondiging geweest van een vervolg op Half-Life 2 dat in 2004 verscheen. Wel dook Left 4 Dead 3 op in een foto. Ook kondigde Valve onlangs aan dat het met een eigen besturingssysteem komt, een eigen controller en bijbehorende apparaten.