Volgens de krant van wakker Nederland, de Telegraaf, komt Sony nog dit jaar met een opvolger van de Playstation 2 in Japan. Of het hier om een nieuwe versie van de Playstation 2 ala de PSOne gaat, of de Playstation 3 betreft wordt niet gezegd. Wel gezegd wordt er dat de nieuwe Playstation een TV Tuner, harddisk en DVD recorder zal bevatten, en zich dus op meer terreinen zal focussen dan alleen het spelen van games.AMSTERDAM - Sony zegt nog dit jaar een opvolger van de PlayStation 2 op de Japanse markt te introduceren. De 'PSX', uitgerust met een TV Tuner, hard disk drive en DVD recorder, gaat dienst doen als entertainmentplatform voor games, muziek en films.

Sony wil met de nieuwe producten zijn succesvolle gametechnologie gebruiken om zijn kwakkelende electronicadivisie nieuw leven in te blazen. In de toekomst zal Sony zich ook meer toe gaan leggen op producten die een snelle groei beloven zoals flat-panel TV's, DVD recorders, en digitale camera's. Het lijkt erop dat naast Microsoft dus ook Sony zich op de 'digital entertainment lifestyle' gaat storten. We kunnen alleen maar hopen dat de gamers niet worden vergeten.

Update: Inmiddels is er op Voodoo Extreme wat meer te lezen over dit nieuwe apparaat. Hij zal inderdaad de PSX gaan heten (niet te verwarren met de codenaam van de eerste Playstation) en wordt niet gemaakt door Sony Computer Entertainment maar door het 'normale' Sony. Het apparaat zal naast bovenstaande functies ook Playstation/Playstation 2 spellen afspelen, en wordt begin volgend jaar in Europa en de VS verwacht. De eerste plaatjes van de PSX staan nu online, en zijn hier en hier te bekijken.

Met dank aan lekkerbek312 voor het melden van dit nieuws.