Sony's Andrew House liet gisteren weten dat PS Vita TV vooral voor de Aziatische markt bedoeld was, maar Yoshida nuanceert dat bericht nu. "Voor mensen die zich afvragen of PS Vita TV buiten Japan verschijnt: we zeggen gewoon dat PS Vita TV eerst in Japan uitkomt. Wordt vervolgd", aldus Yoshida op Twitter.

Oorspronkelijk bericht:
PS Vita TV komt vooralsnog niet naar het westen. Het apparaat, waarmee Vita-, PSP- en PS One-games op de televisie gespeeld kunnen worden, is voor de Aziatische markt bedoeld. Dat meldt SCE's president Andrew House aan Nikkei Tech On.

House laat weten dat de PS Vita TV in Japan op 14 november verschijnt en daarna in verschillende andere Aziatische landen komt. Japan is als eerste aan de beurt omdat er daar nog geen bedrijf is die een monopolie heeft op de streaming markt. Daarna komt PS Vita TV uit in onder andere China en Zuid-Korea. Het is niet bekend of het apparaat ooit naar Europa of de Verenigde Staten komt.

Overigens is het op dit moment verboden in China om gameconsoles te verkopen. Sony verwacht echter dat dit verbod wordt teruggetrokken. "Als het verkoop van gameconsoles weer toegelaten is in de vrije markt van Shanghai, geeft ons dat goede zakelijke mogelijkheden. Daar verwachten we erg veel van."

PS Vita TV is vergelijkbaar met zogeheten set-top boxes die direct op de televisie aan te sluiten zijn. De hardware is echter wel in staat om games af te spelen van zowel de PS Vita, PSP als PlayStation 1. Hiervoor is wel een DualShock-controller vereist. Het gaat daarbij om digitale PSP- en PS1-games. Bij Vita-games kunnen ook fysieke exemplaren afgespeeld worden, aangezien de PS Vita TV een hiervoor een aparte cardslot heeft.  Er kunnen twee DualShock-controllers met de PS Vita TV worden verbonden waardoor games in multiplayer zijn te spelen.