Update: Ontwikkelplatform Unity staat niet te koop | Gamer.nl

Update: Ontwikkelplatform Unity staat niet te koop | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Oorspronkelijk bericht:
Het ontwikkelplatform Unity zou in de etalage staan. Dit stelt CNet althans, dat spreekt over een rondgaande presentatie waarin Unity te koop wordt aangeboden.

Unity is een ontwikkelplatform voor games dat ondersteuning biedt voor vrijwel alle gangbare apparaten waarop spellen gespeeld kunnen worden, zoals iOS, Android, Windows Phone, Sony-, Nintendo- en Microsoft-spelcomputers en ook pc, Mac en Linux.

De engine maakt het vooral eenvoudig om gelijktijdig versies voor meerdere van deze platformen te ontwikkelen. Unity is met een aandeel van 45 procent marktleider op het gebied van dergelijke ontwikkelaar oftware. Het aantal geregistreerde gebruikers ligt op ruim drie miljoen.

Unity heeft nog niet gereageerd op de geruchten over de vermeende overname door een andere partij. De presentatie waarin het bedrijf wordt aangeprezen zou onder meer onder de ogen van Google gekomen zijn.

Door NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou