Hierin is een negatief verkoopaantal te zien voor de Other-regio over de periode april tot en met september, namelijk -10.000 exemplaren. Over het eerste kwartaal gezien, dat liep van april tot en met eind juni, werden nog 10.000 verkochte exemplaren voor die regio genoteerd. Other beslaat onder meer Europa en Australië, waarbij eerstgenoemde de grootste markt vormt.

Hieruit kan opgemaakt worden dat er in het tweede fiscale kwartaal, tussen begin juli en eind september, een bijstelling van -20.000 exemplaren heeft plaatsgevonden. Hoe dit kan, is momenteel nog niet bekend. Mogelijk hebben retailers hun voorraad Wii U's teruggestuurd naar Nintendo, maar dat is nog niet bevestigd.

Nintendo zegt tegenover Gamer.nl niet te kunnen reageren en verwijst naar de cijfers die online zijn in te zien.

Wereldwijde verkopen

De Wii U verkocht over alle regio's gezien 300.000 keer. Dat is wel bijna een verdubbeling van de verkoopcijfers in het eerste kwartaal, toen er in totaal 160.000 exemplaren van werden verkocht. 

Nintendo verwacht voor het einde van het fiscale jaar, dat nog loopt tot april 2014, 9 miljoen Wii U-systemen te hebben verkocht. Het totaal aantal verkochte Wii U-systemen ligt wereldwijd nu op 3,91 miljoen exemplaren. Nintendo laat weten dat de tegenvallende verkoop van de Wii U een negatieve invloed heeft op de inkomsten van het bedrijf.