Update: Een retailer heeft contact met Gamer.nl opgenomen en geeft aan dat het probleem zich niet beperkt tot de Collector's Edition van de game. Ook bij de gewone versie van de game zijn er leveringsproblemen en kan volgens de retailer slechts 5 tot 10% van de door retailers aangevraagde exemplaren geleverd worden door verschillende distributeurs.

Oorspronkelijk bericht: De retailers geven aan dat er te weinig Collector's Edition voorhanden zijn om aan alle reserveringen te voldoen. Eén retailer stelt dat er "absoluut niet genoeg" exemplaren zijn en vermoedt dat minder dan de helft van alle gereserveerde exemplaren ook daadwerkelijk te leveren is. Een andere retailer beaamt dat pre-orders die geplaatst zijn na een specifieke datum, waarschijnlijk niet vervuld kunnen worden. Een derde keten zegt dat zij waarschijnlijk wel kunnen voldoen aan alle reserveringen.  

Namco Bandai

Namco Bandai Benelux geeft aan dat er bewust voor is gekozen om de Collector's Edition in een beperkte oplage te produceren. De verantwoordelijkheid voor het aantal geacceapteerde pre-orders ligt volgens de uitgever bij retail. "Als een retailer zegt 100 exemplaren te willen verkopen, maar vervolgens meer exemplaren belooft, dan gaat het mis." 

De retailers met leveringsproblemen geven op hun beurt aan dat zij minder exemplaren hebben gekregen dan zijn toegezegd door de verschillende distributiekanalen, waaronder Namco Bandai en andere groothandels.