Update: In een reactie onder de blogpost laat de ontwikkelaar Sony Online Entertainment weten dat de Europese bèta vertraging oploopt. De ontwikkelaar informeert Europese spelers zo snel mogelijk wanneer de bèta beschikbaar komt. Ook adviseert Sony spelers om zich voor de zekerheid toch in te schrijven voor de bèta.

Oorspronkelijk bericht: Sony Online Entertainment zegt dat de gesloten bèta vooral bedoeld is om de prestaties en servers te testen. Ook vraagt de ontwikkelaar spelers om feedback over de gameplay. Bèta-spelers krijgen toegang tot het speciaal daarvoor geopende bètaforum om commentaar te leveren.

Om geselecteerd te worden als bèta-tester kunnen mensen zich registreren door hun e-mailadres in te vullen op de site van PlanetSide 2. De ontwikkelaar zal in eerste instantie een paar duizend spelers toegang geven tot de bèta, waarna er geleidelijk aan meer spelers worden toegelaten. Sony gaat uit van 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt': spelers die zich eerder in hebben geschreven, kunnen eerder aan de slag met de bèta.

PlanetSide 2 is een free-to-play mmo-shooter die eind 2012 uitkwam voor de pc. In de shooter kiezen spelers een van drie facties die tegen elkaar strijden. Het spel ondersteunt 2000 spelers tegelijk. Het spel bevat een in-game winkel waarin spelers onder andere cosmetische items kunnen kopen