Update: Dance Central: Spotlight wordt gemaakt door Harmonix en verschijnt als downloadgame voor Xbox One. De release staat gepland voor dit najaar.

Oorspronkelijk bericht: Dance Central is een dansserie van ontwikkelaar Harmonix, waarin spelers de danspasjes op hun scherm moeten nadoen. De Kinect-camera registreert vervolgens hoe goed er gedanst wordt.

De classificatie geeft verder weinigl informatie over het nieuwste deel. Wel wordt duidelijk dat er nieuwe content kan worden gedownload en dat sommige liedjes expliciete teksten bevatten. Uit de voorbeelden die de ESRB geeft, blijkt dat onder andere Show Me van Kid Ink, Talk Dirty van Jason Derulo en Can't Hold Us van Macklemore in de game zitten.

Het is niet zeker of Harmonix ook bij deze game betrokken is, al lijkt het aannemelijk gezien een recente uitspraak van de ontwikkelaar. In april van dit jaar zei Harmonix nog dat het grootse plannen had met zowel Rock Band als Dance Central gedurende de volgende consolecyclus.

De verwachting is dat de nieuwe Dance Central vanavond wordt onthuld tijdens de persconferentie van Microsoft. Die begint om 18:30 vanavond en is live te volgen via onder meer Gamer.nl.