In de vorige update toonde we al het beduusde gezicht van Joey Chiu, die na twintig uur wachten officieel de allereerste PlayStation 4-koper werd. Inmiddels is het apparaat al vele malen vaker over de toonbank gegaan. Sony heeft bekendgemaakt dat de PlayStation 4 binnen 24 uur ruim een miljoen keer is verkocht, waarmee het zijn snelst verkopende console ooit is. Hieronder een overzichtje van enkele gelukkige eigenaren (en een sportieve concurrent).

(Via Tumblr)

(Via Tumblr)

(Via Tumblr)

(Via Tumblr)

(Via Twitter)

Blue Light of Death

Het is echter niet alleen maar goed nieuws betreft de PlayStation 4. Zo hebben een aantal consumenten melding gemaakt van problemen met hun gloednieuwe console. Eén probleem staat inmiddels bekend als de ‘Blue light of death’ en heeft als vervelende consequentie dat de PlayStation 4 niet wil opstarten. In het geval van dit defect raadt Sony aan de console terug te brengen naar de winkel of op te sturen naar het bedrijf. Voor andere problemen biedt het bedrijf enkele tips om hopelijk alsnog snel te kunnen beginnen met gamen.

Daarnaast kampte Battlefield 4, een van de launchgames voor Sony’s PlayStation 4, ook met de nodige problemen. Zo moest er voor de PS4-versie een noodserver ingezet worden vanwege een “ernstig crashprobleem”. Om verdere crashes te verhelpen werkt ontwikkelaar Dice inmiddels aan updates voor de verschillende versies van de game.

Uitstekende Basketbalbeleving

Gelukkig was er ook goed nieuws. Zo publiceerden we gisteren de review van NBA 2K14 en kunnen we niet anders dan heel enthousiast zijn over die game. Redacteur Bas zei onder andere dat een basketbalbeleving nog nooit zo goed in een game is verwerkt. Uitstekend nieuws dus voor de liefhebber van sportgames.

En als laatste wijzen we jullie nog graag op onze prijsvraag, waarmee je kans maakt om de PlayStation 4 voor de Europese release uitgebreid te testen in Sony’s Skylounge te Badhoevedorp.

Bekijk ook ons volledige PlayStation 4 lanceringsdossier.