Update 2: Precursor heeft tegenover IGN een statement gegeven over de informatie die kortstondig op zijn website stond. Deze zou grotendeels achterhaald zijn, al zijn het verhaal en het team niet veranderd. Wat betreft de crowdfundingactie: deze gaat 6 mei live en moet 1,5 miljoen dollar ophalen. Dat zou betrekking hebben op de 12 episodes van het eerste seizoen, niet enkel de eerste, aldus IGN.

Update: De website precursorgames.com heeft kortstondig online gestaan en gaf wat meer inzicht over de crowdfundingactie en het team achter de game. Dit bestaat uit zeven man, waarbij Denis Dyack optreedt als chief creative officer. Hij is dus niet de CEO van Precursor.

Verder werd ook de teller voor donaties al weergegeven. Hoewel het nog niet mogelijk was om geld toe te zeggen, was er schijnbaar al ruim 10.000 dollar opgehaald. Het beoogde bedrag in de teller bedroeg overigens 1,2 miljoen dollar, terwijl de bijbehorende tekst over 1,1 miljoen dollar sprak. Tot slot is deze doelstelling enkel om de eerste van twaalf geplande episodes te financieren. Deze zouden ieder zo'n twee tot vier uur gameplay moeten bieden.

Oorspronkelijk bericht: De crowdfundingactie gaat 6 november van start, maar niet via Kickstarter. Daarvoor moet de ontwikkelaar in de Verenigde Staten of Engeland gevestigd zijn en dat is maker Precursor Games niet.

Het spirituele vervolg, Shadow of the Eternals, heeft 1,1 miljoen dollar nodig. Het spel moet in het tweede kwartaal van 2014 verschijnen en wordt uitgebracht in episodes. Hiervan staan er aanvankelijk 12 gepland. Ieder heeft een ander hoofdpersonage en een ander tijdperk dat centraal staat. IGN heeft alvast een teaser van het spel vrijgegeven. 

Eternal Darkness

Eternal Darkness: Sanity's Requiem lanceerde voor Nintendo's GameCube in 2002 en was een survival-horrorgame. De titel speelde met de verwachtingen van spelers via een sanity-meter. Naarmate deze meter terugliep, werd het hoofdpersonage steeds gekker. Dat vertaalde zich soms ook in gebeurtenissen buiten het spel, zoals een zogenaamde error, alsof de GameCube was vastgelopen. De sanity-meter is overigens een patent in bezit van Nintendo, maar volgens Precursor keert de spelmechaniek in Shadow of the Eternals terug. 

Silicon Knights

Het is nog niet bekend in welke mate bedenker Dyack betrokken is. Zijn (mogelijk voormalige) studio Silicon Knights zit in financiële problemen vanwege een rechtszaak met Epic Games. De rechter oordeelde in november van 2012 dat Silicon Knights alle games en regels code moest vernietigen die gebaseerd waren op Epics Unreal Engine 3. Ook moe(s)t de studio Epic een schadevergoeding van 4,45 miljoen dollar betalen.

Het monster dat in de trailer voorkomt, vertoont overigens gelijkenissen met concept art die eind 2012 door een NeoGAF-gebruiker werd gevonden. De bestanden zijn in juni 2012 door iemand van Silicon Knights geüpload en waren waarschijnlijk afkomstig van een geannuleerd direct vervolg op Eternal Darkness.