Until Dawn-studio wil multiplatform-games ontwikkelen | Gamer.nl

Until Dawn-studio wil multiplatform-games ontwikkelen | Gamer.nl

Ontwikkelaar Supermassive Games wil graag games maken voor meerdere platforms. Oprichter Pete Samuels heeft dit bekendgemaakt in een interview met de Britse website MCV.

De studio heeft sinds de oprichting in 2008 titels exclusief uitgebracht voor PlayStation-platforms en pc. Hun meest recente titel, Until Dawn, werd exclusief uitgegeven voor PlayStation 4.

Samuels zegt in het interview blij te zijn met de relatie met Sony: "Ik vind het geweldig, ze zijn erg fijn om mee samen te werken en we hebben een sterke relatie met ze opgebouwd." Hij legt uit dat het werk van Superma ive Games en Sony goed bij elkaar past.

Toch heeft de ontwikkelaar ambitie om uit te breiden: "We zijn een onafhankelijke studio en we willen graag in de toekomst onze games naar een breder publiek brengen dan we in het verleden hebben gedaan. Dat is waar we nu mee bezig zijn, en het is een spannende tijd voor ons."

Superma ive Games blijft nog steeds verbonden met Sony. De volgende twee games van de studio, Tumble VR en de Until Dawn: Rush of Blood, worden exclusief uitgebracht voor PlayStation VR. "Dit zijn games die zijn onstaan toen we in eerste instantie in gesprek waren met Sony over PlayStation VR", aldus Samuels.

Het volledige interview met het hoofd van Superma ive Games is te lezen in het tijdschrift van MCV. Een digitale versie van dit tijdschrift is te vinden via deze link.

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou