Midway heeft vandaag Unreal Tournament 2007 officieel uit de doeken gedaan. Opvallend is het jaartal dat achter de titel prijkt. Men heeft bij de opvolger van Unreal Tournament 2004 er zomaar drie jaartjes bijop geteld. Je zou misschien denken dat het spel hierdoor ook pas in 2007 zal verschijnen, maar dat is niet het geval. Unreal Tournament 2007 staat namelijk voor 2006 in de planning.

Unreal Tournament 2007 zal gebruik gaan maken van de Unreal 3 engine en belooft de grootste vernieuwing ooit binnen de Unreal Tournament reeks te worden. Men hoopt de gameplay op diverse aspecten te tweaken, zodat de feeling van het spel lichtelijk anders zal zijn. Ook zijn er nieuwe wapens en spelmodi te verwachten.

Omdat het spel nog zo ver van ons verwijderd is, weet Epic echter nog weinig uitsluitsel te geven over de diverse eigenschappen van het spel, omdat haast alles nog voor verandering vatbaar is. Toch is in deze preview bij GameSpot, al aardig wat te lezen over de mogelijke features van het spel.