Digital Extremes heeft vandaag Unreal Tournament 2004 officiëel aangekondigd, nadat er eerder al hardnekkige geruchten waren dat dit spel op de E3 onthuld zou gaan worden. En zoals het er nu naar uit ziet zal Unreal Tournament 2004 onze stoutste verwachtingen gaan overtreffen, want alles wat elke Unreal fan zich maar kan wensen zit erin.

Zo zal Unreal Tournament 2004 voertuigen bevatten welke door de speler bediend kunnen worden, zowel op het land als in de lucht en zelfs in de ruimte. Met de nieuwe onlaught mode zullen de gevechten dan ook uitgevochten worden op immens grote maps zodat de voertuigen goed tot hun recht komen.

Verder zal het in Unreal Tournament 2004 mogelijk zijn middels een microfoon met je teammates te praten. Deze stemmen zullen volledig via 3D sound doorgestuurd worden zodat ze echt uit de richting komen waar het poppetje zich ook daadwerkelijk bevindt, met een volume variërend nagelang de afstand.

Daarnaast zal er een UnrealTV mode in zitten welke het mogelijk maakt een match door honderden mensen te laten volgen zonder dat dat impact heeft op de server.

En alsof dat nog niet genoeg is zal Unreal Tournament 2004, naast een hele reeks nieuwe maps, ook nog eens alle maps bevatten die al in Unreal Tournament 2003 zaten. Ook zullen mensen met Unreal Tournament 2004 zo op een 2003 servers aan het spel mee kunnen doen. En het spel komt al in de herfst van dit jaar.Lees het hele persbericht hier.