Nieuws

Unreal Engine 5 nu officieel beschikbaar en uitgebreid getoond

Engine kwam vorig jaar al via early access beschikbaar

Geschreven door Michel Musters op
Unreal Engine 5 is gisteren officieel uitgekomen. In een 'The State of Unreal'-presentatie werd de nieuwe engine uitgebreid getoond.

Daarnaast is er een blogpost uitgekomen waarin Epic Games meer details geeft over de engine. Zo zijn er allerlei verbeteringen ten opzichte van voorganger Unreal Engine 4. Denk aan Nanite, waarmee ontwikkelaars relatief gemakkelijk veel geometrische details aan games kunnen toevoegen, en Lumen voor realistische verlichting. World Partition zorgt er voor dat een grote, open spelwereld tijdelijk opgedeeld kan worden, wat de ontwikkeling moet versoepelen.

Gedurende de presentatie werden nieuwe beelden van de engine getoond, zoals twee projecten genaamd Lyra Starter Game en City Sample. Laatstgenoemde is gebaseerd op de The Matrix Awakens-demo die eerder al uitkwam. De complete presentatie is hieronder te zien.

Vorig jaar kwam er al een early access-versie uit van Unreal Engine 5 waar ontwikkelaars mee aan de slag konden, maar nu kan iedereen de volledige versie van de engine afnemen. Verder draait Fortnite al deels op Unreal Engine 5 en is dus de eerder genoemde The Matrix Awakens-demo uitgekomen. Meerdere ontwikkelaars hebben al bekendgemaakt aan games te werken die op Unreal Engine 5 draaien. Denk aan spellen als de nieuwe The Witcher-game, Senua's Saga: Hellblade 2 en een gisteren aangekondigde nieuwe Tomb Raider-game. Ook van Gears-ontwikkelaar The Coalition was bekend dat ze met Unreal Engine 5 werken - het bedrijf publiceerde gisteren een nieuwe demo.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe Tomb Raider in ontwikkeling, draait op Unreal Engine 5 Officieel kookboek gebaseerd op The Witcher in de maak
3

Reacties op: Unreal Engine 5 nu officieel beschikbaar en uitgebreid getoond

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  RevelRaya

  • 6 april 2022 09:36
  Van origine ben ik Unity dev, maar vanmorgen toch maar even UE5 gedownload om eens een kijkje te nemen!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 6 april 2022 09:47
  Ik vind het er allemaal super nice uitzien.. echter ben ik wel beetje bezorgd naar de kracht die nodig is om al deze pracht en praal op je beeldscherm te laten knallen. We zijn als console gamers eindelijk beetje aan het wennen om games op 60 fps te spelen.. Maar nu al zijn er grafische standjes die weer terugvallen op een 30 fps. Nu weet ik ook; de techniek staat niet stil, allicht kunnen ze met minder kracht meer laten zien; we shall see..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 6 april 2022 12:30
  @kleinekoosjer

  Ze zeggen dat deze nieuwe engine meer kan met in verhouding minder reken kracht. Dus hopelijk dat Epic dat ook echt heeft.
  Als ze deze engine zo kunnen ontwikkelen dat er veel meer kan maar minder kracht kost dan hebben ze goud in handen.

  Ik ben alleen bang dat we de eerste games moeten afwachten die hier groot gebruik van maakt om te zien hoe het werkelijk wordt.

  Want inderdaad ik ben met mijn series x ook net gewend aan 60fps met mooie beelden. Zou jammer zijn als dat omlaag gaat.
  Op pc hebben ze daar minder last van denk ik aangezien met zelf kan updaten.
  Ben ook heel benieuwd naar de console games met UE5

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.