Epics demonstratie van de engine "brengt atmosfeer, effecten en menselijke personages naar nieuwe hoogten", schrijft de ontwikkelaar in een persbericht. Michael Capps, directeur van Epic Games, zegt: "Deze technologiedemonstratie is niet minder dan adembenemend. Het doet me denken aan de eerste keer dat we Unreal Engine 3 toonden aan de wereld en dat mensen verbaasd waren. Het is alsof je de Unreal Engine opnieuw voor het eerst ziet."

De nieuwe tools voor UE3 worden volgende week voor het eerst getoond aan partners, potentiële klanten en media. Dit gebeurt achter gesloten deuren tijdens de GDC in San Francisco.

Unreal Engine 3

Unreal Engine 3 is een veelgebruikte game engine. Epic Games bouwt al zijn spellen op deze techniek, zoals de Gears of War-serie, Bulletstorm en Unreal Tournament 3. Andere uitgevers kunnen echter ook een licentie nemen op de techniek. Onder andere Mass Effect 3, Bioshock: Infinite, Mortal Kombat, DC Universe Online, Enslaved: Odyssey to the West en Zumba Fitness draaien ook op UE3.