Universiteit krijgt beurs voor seksuele-onthoudingspel | Gamer.nl

Universiteit krijgt beurs voor seksuele-onthoudingspel | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De universiteit ontvangt hiervoor een bedrag van ruim 330.000 euro van het National Institutes of Health. Het spel is de komende twee jaar in ontwikkeling en moet jonge Latina-meisjes helpen om antwoord te geven op vragen als "waarom heb ik geen vriendje?"  of "waarom heb ik geen seks?". De University of Central Florida beschrijft hoe de game moet gaan werken: "De schoolmeisjes zullen omgaan met realistische, door de computer bestuurde personages die op een waarheidsgetrouwe manier spreken en antwoorden. Om het spel zo realistisch mogelijk te maken, worden de personages bestuurd door de acties van een geschoolde interactor en maakt het spel gebruik van motion-capture technologie. De interactor blijft tijdens de gameplay verborgen, en regelt het spel op afstand."

Tienerzwangerschappen

Een team van de universiteit verzamelt voor het spel gegevens van focusgroepen van Latina-studenten, en een bèta van het spel wordt op deze Latina-meisjes getest om hun voortgang te volgen. Volgens profe or Anne Norris, van de universiteit van Florida, is het ultieme doel van het project om het aantal zwangerschappen en seksueel overdraagbare aandoeningen onder de jonge Latina-populatie te verminderen. Norris zegt tenslotte ook een spel gericht op jongens en andere etnische groepen te willen ontwikkelen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou