Eén van de grootste filmpublishers ter wereld, Universal Studios heeft laten weten zich binnenkort ook ten volle op de gamesmarkt te zullen storten met een nieuwe devisie binnen het bedrijf.

Dit nieuwe Universal Interactive Studios heeft zich vooral ten doel gesteld om de filmlicenties die het bedrijf heeft ook te gaan benutten voor een eigen serie games. Daarbij mag je denken aan games als 'The Mummy' en 'The Grinch'.

Leuk weetje is dat Universal ook deel uitmaakt van een enorme merge met het Franse Vivendi. Dit bedrijf is op haar beurt weer eigenaar van Havas, waarvan Sierra en Blizzard onderdeel zijn.

Bij Universal Interactive Studios zijn ze echter nogal overtuigd dat hun game line-up zich zal onderscheiden van de gemiddelde film naar game conversie. Jim Wilson, president van het hele bedrijf had het volgende te zeggen:"We are focusing on producing high-quality games based on great franchises. We will also introduce a handful of new franchises every year for the next couple of years and growing them without overexposing."Of Universal ook voor de pc zal gaan ontwikkelen is nog niet duidelijk. De eerste line-up lijkt erg sterk op consoles te zijn gericht.