De zogenaamde strijd tussen HD-DVD en Blu-Ray slaat wederom een nieuwe weg in. Dit maal is het filmmaatschappij Universal Studios die te kennen geeft de voorkeur te geven aan de HD-DVD.

Tijdens een interview met Craig Kornblau (president van Universal Studios home entertainment) liet hij het volgende weten:

"Look at the blogs, look at the reviews by the early adopters and even look at the mainstream media – HD DVD has maintained its first-to-market advantage and delivered on the promises of providing the best high definition image and sound quality at the best value for consumers today."

In een recentelijke screening werden drie films op beide opslagmedia getoond (Training Day, Kiss Kiss Bang Bang en Rumour has it...). Na afloop van de screening kwam de HD-DVD als betere uit de bus als het aankwam op beeldkwaliteit. De Blu-Ray disc scheen last te hebben van 'Cropping' problemen, 'Artifacting', overdadig veel ruis en een veel te donkere kleurstelling.

Of dit probleem eenmalig was valt te bezien en of games hier echt last van zullen gaan hebben laten we in het midden. Wel is een gegeven dat er op HD-DVD geen games zullen verschijnen en dat de Blu-Ray daar wel voor zal worden gebruikt.