Zoals het er nu naar uit ziet zullen de filmstudio's Universal Pictures en 20th Century Fox de handen ineen slaan om Halo, de populairste game op de Xbox, te verfilmen. Dit ondanks dat men waarschijnlijk niet zal voldoen aan het forse eisenpakket die Microsoft aan deze filmrechten verbonden had.Naar verluidt zou Microsoft namelijk $10 miljoen dollar willen hebben voor de rechten, plus nog eens 15% van de opbrengsten van de film in de bioscoop. Daarbij moest het schieten van de film al in de herfst van start gaan en moest deze voldoen aan een door Bungie goedgekeurd script geschreven door Alex Garland. Tevens stelde Microsoft een minimumbudget van $75 miljoen.

De populariteit van Halo bleek echter niet groot genoeg om deze eigen te rechtvaardigen, want het merendeel van de filmstudio's, die slechts 24 uur hadden om over het plan na te denken, ging er niet mee akkoord. Alleen Universal en Fox bleven over en deze besloten op hun beurt, de eisen ietwat bij te stellen.

Hoewel de partijen nog niet uit zijn over de precieze voorwaarden, lijkt het erop dat Microsoft genoegen zal moeten nemen met $5 miljoen en 10% van de bioscoopopbrengst. Tevens zal de film pas uiterlijk in 2007 in de bioscopen hoeven te verschijnen. Hoe je het ook wendt of keert, Microsoft komt er heel wat beter van af dan Eidos, dat nauwelijks profiteerde van het enorme succes van de Tomb Raider films.