Unity 4-engine aangekondigd, ondersteunt Flash en DirectX 11 | Gamer.nl

Unity 4-engine aangekondigd, ondersteunt Flash en DirectX 11 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Veel indie ontwikkelaars gebruiken Unity. Daarnaast wordt de engine ook vaak gebruikt voor de ontwikkeling van mobiele games. De vierde editie van deze engine is nu te reserveren.

Naast support voor Flash en Linux is het ook belangrijk dat het Mecanim animatieprogramma terugkomt in Unity 4. Dit zou eerst al terugkomen in Unity 3 maar staat nu dus voor de vierde versie gepland. Op het gebied van DirectX 11 ondersteunt Unity shader model 5 en computer shaders. Omdat Unity voor veel games die op apparaten zonder een GPU bestemd is, voegt Unity 4 automatisch verschillende technieken toe aan games, zoals een real-time schaduw.

Meer details over de engine worden op de Unite 2012-conferentie verwacht, die van 22 tot en met 25 augustus in Amsterdam wordt gehouden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou