Sony is bezig met een initiatief dat ervoor gaat zorgen dat gamers die hun PSP vervangen voor een PSP Go, hun oude UMD-spellen kunnen downloaden naar de PSP Go. Dit meldt John Koller, Sony's marketingdirecteur.

Dit zogenaamde "good-will"-programma moet ervoor zorgen dat nieuwe eigenaars van de Go, die geen UMD-schijfjes kan draaien, niet al hun favoriete games opnieuw hoeven te kopen vanaf PSN. Sony denkt aan dit initiatief omdat volgens Koller in het verleden een groot percentage PSP-gamers zijn overgegaan op een nieuwer model. Ditzelfde verwacht hij met de introductie van de Go in oktober.

Speculatie

Het is niet zeker wat het initiatief precies in gaat houden, maar het is wel zeker dat het rippen van UMD's naar de Go geen optie zal zijn. De kans bestaat dat downloadcodes beschikbaar worden gesteld voor games die worden opgestuurd naar Sony. We moeten erop rekenen dat deze codes alleen worden verstrekt voor games die op PSN worden aangeboden. Met de lancering van de Go zal dit aanbod sterk worden vergroot.

De kosten voor de consument zijn ook niet bekend, maar deze zou wel eens significant lager kunnen uitvallen dan wanneer de game nieuw zou worden gekocht van PSN. Binnenkort kunnen we meer informatie verwachten over dit initiatief.