Tegenwoordig zijn er al videokaarten op de markt die net zoveel geheugen als sommige computers werkgeheugen hebben. Op het moment is 3Dlabs de enige fabrikant die dit soort kaarten aanbiedt, maar het is slechts een kwestie van tijd voordat ook ATI en Nvidia met dit soort kaarten komen. Toekomstige bezitters van een videokaart met 512MB zijn dan ook vast blij om te horen dat Doom 3 van al dit geheugen gebruik kan maken. Het spel zal de hoeveelheid geheugen automagisch detecteren en dan de "ultra settings" instellen.It's very interesting to note that this is an occasion when the game has features that current hardware don't yet support. That's yet.

As for ultra textures, we are sure that you could be able to use ATI's 3Dc texture compression, but as Nvidia's helped to pay Doom 3 I don't see this happening. If John C wants to comment on this, he knows how to reach us. µ En in het kader van ons "loos Doom 3 nieuws" is er ook bericht van het geluidsfront. Creative Technology en id Software hebben vandaag namelijk een samenwerkingsverband aangekondigd, waarbij Creative EAX(R) Advanced HD 3D audio voor toekomstige licenties zal ontwikkelen. Ook zal de gepattenteerde shadowing techniek van de audiohardware fabrikant in de Doom 3 engine worden gebruikt, zoals je op deze pagina kunt lezen. Gebruikers van Windows 9x en ME kunnen in dit forum meehuilen dat hun besturingssysteem niet door Doom 3 ondersteund wordt.

Het Duitse PC games denkt trouwens in de volgende editie van het blad de Doom 3 demo aan te kunnen bieden, maar meer info hierover zal binnenkort verschijnen.

Ook de medewerkers van id laten weer van zich horen. Zo heeft id Software programmeur Robert Duffy zijn .plan bijgewerkt en praat hij over de verschillende "quality options." Last but not least hebben de mensen van de Doom 3 Blooper mod laten weten dat ze met hun humoristische versie van Doom 3 begonnen zijn.

Zo, dat was de "loze Doom 3 nieuws update van vandaag weer