Na de update krijgen spelers de optie hun vrienden uit te dagen. Ook als een vriend niet online is kan er tegen zijn of haar team gespeeld worden. In dat geval neemt de computer het team van de tegenstanders over. Zodra die persoon zijn spel weer opstart, kan hij de resultaten van de wedstrijd zien. Ook biedt de update de mogelijkheid om de resultaten van vrienden in de gaten te houden.

Tot slot zijn er vijftig verbeteringen doorgevoerd naar aanleiding van wensen van Ultimate Team-spelers. "We hebben het gigantische aantal van twee miljoen spelers voor Fifa 11 Ultimate Team", zegt Fifa-producent Kaz Makita. "Onze verplichting aan de fans is dat we blijven luisteren naar het commentaar om het spel zo te blijven verbeteren en hun ervaring steeds plezieriger te maken." 

Fifa Ultimate Team

Fifa Ultimate Team is een spelmodus in Fifa 11 waarin spelers hun eigen droomteam kunnen samenstellen met voetbalkaarten. Door voetballers te  ruilen, kopen en verkopen proberen ze het ideale team te maken. Met deze teams kunnen ze online tegen spelers over de hele wereld strijden in toernooien die wekelijks plaatsvinden.