Velen hadden het al over een nieuwe Duck Hunt game, toen de motion controls van de Wii bekend werden. Vervolgens bestond een van de spelletjes van Wii Play uit een dergelijk concept. Nu is er een alleenstaande eendenjacht voor de Wii aangekondigd, namelijk Ultimate Duck Hunting.

In Ultimate Duck Hunting zul je met een aantal bekende jachtgeweren, camouflage uitrustingen en valstrikken (bijvoorbeeld lokroepen), verschillende soorten eenden kunnen schieten. De Wii-mote wordt in het spel niet alleen gebruikt om te mikken en te schieten, maar ook om je trouwe jachthond bevelen te geven.

Verder zul je in het spel op zes verschillende locaties terecht kunnen om te jagen, te weten: Stuttgart (Arkansas), Oacoma (South Dakota), Oak Island (Minnesota), Old Harbor (Alaska), Coldwater (Mississippi) en Halifax (Virginia).

Vier verschillende speelmodi zijn aanwezig in Ultimate Duck Hunting. Er is een Training Mode, een soort minigame waarin je leert hoe je je hond traint. In de Single Hunt score je punten door een bepaald aantal eenden te schieten. De Career Mode laat je dat echte jachtgevoel ervaren. Je maakt eerst je eigen jager en hond. Hierna ga je op jagerspad in verschillende seizoen. Als laatste is er de Multiplayer Mode, waarin twee personen het op een split screen tegen elkaar opnemen.

Ultimate Duck Hunting moet in juli 2007 verschijnen.