De RPG klassieker Ultima VI zal binnenkort terugkeren in een vernieuwd jasje. Niet Richard Garriot maar een groep enthousiaste Ultima fans zal Ultima VI gaan 'hercreëren'.

Het kan alleen nog wel even duren voordat we in Britannia kunnen rondwandelen. De makers van U6P gaan namelijk de Siege engine gebruiken, daarvoor moet eerst Dungeon Siege uitkomen. U6P kan dus het best gezien worden als een mod van Dungeon Siege gebaseerd op Ultima VI. Onlangs gaf de 'officiële' site van U6P wat nieuwe concept-art vrij.

Hopelijk kijken de juristen van Electronic Arts even de andere kant op. Omdat dit een amateurproject is, gebaseerd op een commercieel product, kunnen copyrights geschonden worden. Dit zou namelijk niet het eerste project zijn dat door een grote uitgever wordt tegengehouden. Voorlopig duurt het tot zeker na het uitkomen van Dungeon Siege (begin 2002) waarneer U6P eindelijk ontwikkeld gaat worden. Het is in ieder geval wel fantastisch om te zien dat hardcore fans het spel een hedendaagse update gaan geven.