"Ultima Online heeft een groep fanatieke spelers, en dat is zeker geen kleine groep", aldus Cotten tegen gamesite Gamasutra. "Veel van de nieuwe MMO's die uitkomen bereiken nooit ons niveau. We hebben zo'n 27 servers - het is nog steeds een erg gezonde MMO."

Ultima Online kreeg onlangs een grote uitbreiding in de vorm van Stygian Abyss en daarnaast werd er een actie georganiseerd om nieuwe spelers te werven via een tijdelijke gratis speelperiode. Volgens Cotten zit het ontwikkelteam nog niet zonder verse ideeën. "Als je kijkt naar de historische tijdlijn [van de Ultima-franchise], dan zitten we nog maar rond Ultima VI. We hebben dus nog genoeg materiaal om mee te komen."

Nieuwe client

Het ontwikkelteam werkt ook aan een nieuwe client voor de game, die op dit moment wordt getest. "Het is gebaseerd op de technologie voor Kingdom Reborn, maar wel helemaal van de grond af opgebouwd. Onze designers en art teams werken eraan om het meer aan te laten sluiten op wat UO-spelers willen." Kingdom Reborn was tevens een nieuwe client die in 2007 voor Ultima Online werd uitgebracht. De game werd hierdoor in drie dimensies gepresenteerd, maar behield het schuine camerastandpunt. Het is nog niet bekend wat de nieuwe client gaat veranderen aan Ultima Online.