THQ kondigt vandaag Saint's Row aan, een revolutionair actiespel dat rond de lancering van de Xbox 360 zal verschijnen. Het spel wordt ontwikkeld door Volition (Red Faction) en zal een poging doen Grand Theft Auto van de troon te stoten.Saint Row's speelt zich af in de fictieve stad Still Water, waarbij je als speler lid bent van de Third Street Saints, een bende die vecht om de heerschappij over de straten met drie andere bendes.

Volition streeft naar een zo vrij mogelijke opzet van het spel, waarbij elke actie zijn consequenties heeft die volledig dynamisch bepaald zullen worden. Je wikkelt dus niet een lineair verhaal af in een zogenaamd vrije omgeving, maar hebt daadwerkelijk de keuze over hoe je het spel voort wil zetten. Speciaal hiervoor is een nieuwe technologie ontwikkeld door Volition, die ook als basis zal dienen voor toekomstige titels.

Hopelijk heeft men verder gebouwd op het GeoMod principe uit Red Faction, zodat je niet alleen een ongelooflijke vrijheid hebt, maar ook een ongekend interactieve omgeving. Saint's Row klinkt in ieder geval veelbelovend. Op de E3 zal het spel zijn debuut maken.