Voor mensen die zich niet al te diep in de materie verdiept hebben, is het aanschaffen van een game zeker geen gemakkelijke taak. Vooral als de game gekocht dient te worden voor het jarige zoontje, zit men al snel met de handen in haar. Is het spel wel geschikt voor zijn leeftijd, draait het wel op de computer? Op al deze vragen geeft Microsoft hoogstpersoonlijk antwoord want men heeft de Windows XP Game Advisor ontwikkeld.

Deze unieke online tool stelt je in staat snel en eenvoudig uit te zoeken of een spel geschikt is en draait op de PC waarop je op dat moment het tooltje draait. Het vergelijkt je systeemeigenschappen met de systeemvereisten van het spel en laat zien op welk punt je PC tekort geschiet.

De database van de Game Advisor bevat een groot aantal recente games, aangevuld met screenshots, demo's, trailers en patches. Frappant is trouwens de aanwezigheid van SWAT: Urban Justice, dat allang afgevoerd is door uitgever Vivendi en dat al met een 333 Mhz processor te spelen is.

Probeer de Game Advisor zelf uit op de website van Microsoft. Microsoft is sinds de E3 duidelijk op weg Windows XP meer en meer te profileren als een platform dat uitermate geschikt is voor games.